Der er aldrig betydelig strøm i vandet. Dog skal det siges at hvis der er stærk vind kan færdsel i nogle områder være udelukket.

Mølleåen løber ud i Furesøen mod vest, og mod Øresund mod øst. 

 

Der er ca. 30 minutters sejlads til Furesøen, hvor den omkringliggende skov nærmest hænger ind over floden. Det giver en fornemmelse af at være totalt indhyllet i skov, og er et spektakulært syn, specielt i foråret. 

Sejler man over Lyngby Sø, og under jernbanen i Lyngby, kommer man ud på den del af Mølleåen der løber mod Øresund. Det er en længere tur som kræver mellem 4 og 8 timer, alt efter hvor langt ud ad mølleåen man vil. Vil man længere end Fuglevad så skal man leje en kanovogn.

Se aflevering og afhentning af kanoer for muligheder vedgørende transport af kanoer.

Bagsværd sø bliver til hverdag brugt som træningsområde for roklubberne. De ror frem og tilbage langs træningsbanerne, og søen bliver også brugt til stævner. Det tager omkring 20 minutter at komme fra bådudlejningen til den anden ende af Bagsværd sø.

 

Der er ubetinget vigepligt på kaproningsbanerne på søen.

Furesøen er Danmarks dybeste sø, med en største vanddybde på 37,7 meter. Der er ofte vind på søen, men som regel ikke mere end hvad man nemt kan håndtere. 

 

Efter ca. 30 minutters sejlads på Mølleøen (mod vest) kommer man til en sluse, hvor man skal have kanoen igennem ved at trække den op ad en metalsliske. Derefter er man på Furesøen.

Sorgenfri åmose er et "hemmeligt" lille område som ligger nord for Lyngby sø. 

Når man er kommet ud på Lyngby sø skal man følge breden på venstre side, og på et tidspunkt kan man se en lille gangbro. Efter man er kommet under broen befinder man sig i en lavvandet mose, og ofte er man helt alene på kanalerne. Efter et lille stykke tid bliver man nødt til at vende om, og returnere til Lyngby sø. Tid ca. 45 min.